«دوباره فردوس»/ اولین اردوی جهادی ایران

فردوس سال ۴۷ بعد از اینکه زخم خورده یک زلزله مهیب شد مقصد سفر اولین گروه جهادی ایران بود که با رهبری طلبه جوان ۲۹ ساله‌ای به نام سید علی خامنه‌ای شکل گرفت و امروز دوباره این شهرستان میزبان برگزاری اجلاسیه ملی جهادگران شد تا به پاسداشت آن اقدام تاریخ ساز گفتمان جهادی را برای همیشه در تاریخ ثبت کند.

به گزارش خبر ساز از بیرجند، ۵۴ سال پیش در چنین روزی زلزله‌ای مهیب، فردوس، شهرها و روستاهای اطراف را به لرزه درآورد و جمع زیادی از مردم را به کام مرگ فرستاد.

اما سید طلبه‌ ۲۹ ساله مشهدی پس از شنیدن این خبر، با قلبی آکنده از درد جمعی را به مدد گرفت و عازم شهر فردوس شد.

شکل گیری پایگاه امداد روحانیت و کمک به اسکان زلزله‌زدگان، درمان مصدومان، تامین غذا و ایجاد سرپناه برای مردم آسیب دیده، حاصل ۴۵ روز حضور آن طلبه جوان و همراهانش بود.

امتداد روحیه جهادی از سال ۴۷ تاکنون

تاریخ گواهی می‌دهد که این حرکت خودجوش مبدا فعالیت‌های جهادی در ایران است؛ آن هم توسط افرادی که فارغ از پست و منصب تنها به واسطه عشقی که به مردم و هم نوعانشان داشتند، در اقدامی بسیار منظم و برنامه‌ریزی شده به زلزله زدگان و دردمندان آن مصیبت، امدادرسانی کردند.

آن طلبه جوان اعقاد داشت که باید دوباره فردوس را ساخت و روح زندگی را در این شهر دمید و این خلوص نیت باعث شد که آن روزها مردم فردوس در کلام و رفتار این سید جوان، تصویر راست قامت بزرگ و انقلابی‌شان، سید روح الله خمینی(ره) را ببینند.

آن طلبه جوان بعدها که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید به مقام ریاست جمهوری و سپس به رهبری امت رسید و همواره همگان را به تقویت روحیه جهادی تشویق و ترغیب کرده است.


آن‌طور که دست اندرکاران اجلاسیه ملی جهادگران گفته‌اند؛ مبدا حرکت گروه‌های جهادی از سال ۱۳۴۷ و با آغاز فعالیت گروه جهادی خدمت‌رسان مقام معظم رهبری در منطقه فردوس بوده؛ لذا تلاش کرده‌اند تا با برگزاری این اجلاسیه ملی و با کار گسترده، اطلاع‌رسانی گفتمان غالب مبداء حرکت‌های جهادی به ۱۳ شهریور ۱۳۴۷ در شهرستان فردوس برگردد.

و اکنون دوباره فردوس میزبان جهادگرانی از سراسر کشور است که دور هم جمع شده‌اند تا سیره و الگوی کارهای جهادی را در مکتب رهبری بیاموزند.

فعالیت‌های جهادی الگوی کارآمد و تراز انقلابی اسلامی

همانطور که ایمان عطارزاده معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب نیز به عنوان یکی از سخنرانان اجلاسیه ملی جهادگران در فردوس گفت: امروز مقام معظم رهبری الگوی همه حرکت‌های جهادی در کشور و احیاگر و مروج فرهنگ راستین مساوات، همدلی و کمک مومنانه هستند.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های جهادی به عنوان الگوی کارآمد و تراز انقلابی اسلامی باید زنده نگه داشته شود، نشر این سلوک و سیره دینی را لازم و ضروری دانست و افزود: این رفتار و امدادگری مقام معظم رهبری تنها متوقف به حضور در زلزله فردوس نشد بلکه در زلزله سال ۴۷ اسفراین هم همین ماجرا تکرار شد، در سیل اردیبهشت ماه ۵۷ قوچان نیز ایشان باز هم با همراهانشان وسط میدان بودند و این حضور بسیار گسترده‌تر از امدادگران زلزله فردوس بود به یاری سیل زدگان شتافت.

معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب حضور جهادی رهبر معظم انقلاب را در سایر مصیبت هایی که به مردم ایران و حتی دیگر کشورهای مسلمان وارد شده را یادآور شد و گفت: حضور دغدغه‌مند و همیشه در صحنه معظم‌له و کمک و یاری نیازمندان ایفای همان رسالت تاریخی روحانیت شیعه در همراهی و همدلی با مردم است.

عطارزاده ادامه داد: در حواث و بلایای مختلف این آیت‌الله خامنه‌ای بودند که همیشه در صحنه حضور داشتند و بر حضور فعال و ایفای نقش کامل در قبال مردم تأکید و همواره مردم را به همدلی توصیه می‌کردند.

به عقیده وی کمک به سامان پیدا کردن آسیب دیدگان از دغدغه‌های رهبری است، چرا که مسؤولان را به خدمت بی‌منت فرا می‌خوانند و مردم را در جهاد مقدس یاری به هم نوع توصیه می‌کنند.


مدیریت جهادی ، الگوی دولت از رهبری

مدیریت جهادی همان درس بزرگی است که دولت سیزدهم نیز از مکتب رهبر معظم انقلاب فراگرفته و به گفته معاون اول رئیس جمهور، دولت در همان اولین دیدار خود با معظم له، ۲ نکته مهم را با تاسی از روحیه جهادی ایشان فراگرفتند؛ یکی اینکه چشم به داخل داشته باشند نه به بیرون و دوم اینکه خنثی‌سازی تحریم‌ها مورد توجه باشد.

محمد مخبر که سخنران ویژه این اجلاسیه بود، به دستاوردهای بزرگ دولت در یک سال گذشته اشاره کرد و افزود: توفیق در فروش نفت، بازپس گیری پول ها بلوکه، واردات و تولید واکسن کرونا از جمله موفقیت‌هایی است که دولت سیزدهم با اتکاء به توان داخل به دست آورده است.

وی رفع محرومیت را از جمله شعارهای مهم دولت برشمرد و وجه مشترک تمام دلسوزان نظام را همین مهم دانست.

معاون اول رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد با همین جهاد کبیری که مقام معظم رهبری بیش از ۵۰ سال قبل شروع کردند، شاهد کشوری قوی، پیشرفته و با عزت باشیم.

مخبر در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: شان اجرایی به من حکم می‌کند از این رویداد استفاده الگویی و روش حکمرانی داشته باشم.

وی افزود: مقام معظم رهبری تعریف متفاوتی از جهاد و جهت‌گیری خاصی در این زمینه دارند که یک نقشه راه است.

معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: برگزاری اجلاسیه ملی جهادگران مستندسازی یک حرکت بزرگ جهادی در ۵۴ سال قبل است و باید امروز را روز آغاز یک حرکت جهادی اعلام و دنبال کرد.


گام دوم انقلاب و رویکرد جهادی

سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز تببین اهمیت حرکت بزرگ جهادی را از دستاوردهای برگزاری اجلاسیه ملی جهادگران دانست و گفت: رویکردی که امام راحل همواره بر آن تاکید کردند این است که همه ما باید بسترساز گروه‌های جهادی باشیم.

وی اظهار کرد: امروز در گام دوم انقلاب این رویکرد جهادی با بهره گیری از همه ظرفیت‌های کشور، طلایه‌دار خدمت‌رسانی جهادگونه به مردم و از نیازهای مهم کشور است.

رئیس سازمان بسیج یادآور شد: برگزاری اجلاسیه ملی جهادگران که همزمان با سالروز حضور و حرکت جهادی رهبر معظم انقلاب در خدمات‌رسانی به آسیب‌دیدگان زلزله فردوس در سال ۱۳۴۷ برگزار می‌شود، موجب تبیین اهمیت حرکت بزرگ جهادی است.

سلیمانی ادامه داد: با این حرکت و رویداد جهادی مقام معظم رهبری، نخستین کاروان و قرارگاه جهادی در کشورمان شکل گرفت.


وی عنوان کرد: دولت سیزدهم با رویکرد و تفکرات جهادی، پرچمدار خدمت به مردم است و پنجره‌های امید با روی کار آمدن دولت مردمی و انقلابی باز شده که با همراهی مردم، این رویکرد تقویت می‌شود.

رئیس سازمان بسیج ادامه داد: آیت الله رئیسی و معاون اول ایشان نیز در تفاهم‌نامه‌ها در بخش‌های مختلف به این مسأله عنایت خاص دارند.

مدیریت جهادی ، بهترین مصداق خدمات رسانی

جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی نیز حضور ۹۰ گروه جهادی در حوزه‌های تخصصی پزشکی، دامپزشکی، عمران، اقتصادی و اجتماعی در استان را از ثمرات برگزاری اجلاسیه ملی جهادگران دانست و گفت:در چند ماه اخیر شاهد حضور نیروهای جهادی در استان و اقدامات بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف بوده‌ایم همچنین تاکنون ۵۰ جلسه فشرده در سطح استان و شهرستان برای برگزاری این اجلاسیه برگزار شده است.

وی از فعالیت یک‌هزار و ۹۰۰ گروه جهادی در استان خبر داد و افزود: در دهه چهارم انقلاب اگر بخواهیم پیشتاز باشیم و بر مشکلات غلبه کنیم باید نهادینه کردن فرهنگ و مدیریت جهادی را دستور کار قرار دهیم.

استاندار خراسان جنوبی افزود: هدف اصلی گروه‌های جهادی، گفتمان‌سازی موضوع و فعالیت‌های جهادی است که نشان می‌دهد فعالیت‌های جهادی نه تنها قبل از شکل‌گیری انقلاب وجود داشته بلکه ۱۰ سال قبل از آن ایجاد شده است.


قناعت افزود: به فرموده مقام معظم رهبری، جز با کار جهادی نمی‌توانیم این کشور را به سامان برسانیم.

وی با تاکید بر اینکه بهترین مصداق خدمت‌رسانی، سبک مدیریت حاج قاسم سلیمانی است، عنوان کرد: انتخاب الگوی اقتصاد مقاومتی، ابلاغ سیاست‌های کلان آن توسط مقام معظم رهبری و نامگذاری یک سال به عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، گامی اساسی در جهت عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی بوده و است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، فرهنگ و مدیریت جهادی و تبدیل آن به یک باور عمومی یک نیاز اساسی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

رونمایی از کتاب «دوباره فردوس»

کتاب ۲۴۰ صفحه‌ای با عنوان (دوباره فردوس) به قلم سید علیرضا مهرداد برای اولین بار، خاطرات منتشر نشده از رهبر معظم انقلاب از زمان حضور ایشان در زلزله سال ۴۷ فردوس نگارش شده که در اجلاسیه ملی جهادگران از آن رونمایی شد.

به گفته نویسنده دوباره فردوس، این کتاب روایت یک افتخار گمشده در تاریخ فردوس است که در این سال‌ها از آن غفلت شده بود.

مهرداد، انگیزه خود از نوشتن این کتاب را پیگیری‌های دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب ذکر کرد و اظهار کرد: این کتاب گنجینه تمام نشدنی است که در سال ۴۷ اتفاق افتاد.

وی یادآور شد: کتاب دوباره فردوس پس از مصاحبه با بازماندگان زلزله مهیب فردوس و گروه‌های امداد روحانی که در آن زمان حضور داشتند به رشته تحریر درآمد که تدوین این آن حدود چهار سال طول کشید.


حجت الاسلام علی مرادی و حبیب الله قهرمانی از حاضران در زلزله ۴۷ فردوس به بیان خاطرات خود از آن زمان و نحوه کمک‌رسانی رهبر معظم انقلاب به زلزله‌زدگان پرداختند.

اجلاسیه ملی جهادگران امروز ۱۳ شهریور همزمان با سالروز حضور مقام معظم رهبری در فردوس پس از زلزله سال ۱۳۴۷ و ارائه خدمات جهادی ایشان به زلزله‌زدگان منطقه، با حضور مسؤولان کشوری و لشکری در این شهرستان برگزار شد و به برکت این اجلاسیه ۶۰۰ نفر از نخبگان جهادی سراسر کشور در این استان حضور یافتند و منشا خدماتی فراموش نشدنی در مناطق محروم شدند.

انتهای پیام/۳۶۳۵/س

بیشتر بخوانید